Normale tider

Så er det værste af koronakrisen overstået og museet har åbent som tidligere og en række af vores aktiviteter er i fuld gang. Der er indkaldt til generalforsamling og årsmøde d. 21 september. Generalforsamling og et årsmøde som på grund af krisen ikke har været afholdt sien 2019. Indkaldelsen og programmet kan læsses i det nyligt udkommet nyhedsbrev som findes her på hjemmesiden og i vores facebook gruppe og også er på vej til medlemmerne i papirudgaven.

Generalforsamlingen er som man kan tænke sig vigtigt for ud selvfølgelig på grund af den lange udsættelse, men også fordi vi har brug for at få vores bestyrelse suppleret med nye kræfter.

I forbindelsen med beretningen til generalforsamlingen er der lagt yderige materiale ud som kan læses under punktet ”Foreningen og medlemskab."

Hvad sker der på Borgbygård i Tårnby?
Hvor ligger Borgbygård?

Tre børn leger med Connector i en børnehave fra 50'erne. Samlingen består af mange historiske billeder. En del af disse er scannet ind og er derfor tilgængelige på nettet.

Bestyrelsen samarbejder med vores søsterforening Daginstitutionernes Museums-forening i Aarhus. Følg linket www.dagmus.dk og se deres samling og deres aktiviteter.

Bogsamlingen
Seneste nyt:
  • Der er nu lagt ca. 1000 ekstra billeder ud på hjemmesiden. Tryk på ”Samlingens billeder” og på kasserne eller mapperne og slut lig på de enkelte billeder. Billederne kan hjemtaget uden vederlag men under overholdelse af de betingelse der er beskrevet i forbindelsen med samlingen.
  • Vi opfordrer dig til at anmode om at blive medlem af foreningens Facebook–gruppe, hvor du løbende kan blive orienteret om daginstitutionens historie, og hvad der sker på Borgbygård. Her har du også selv mulighed for at poste billeder og andet historisk materiale.
  • Besøg foreningen på Facebook:

Daginstitutionerne Historie er en tidslinje, som sætter Samlingens indhold ind i en sammenhængende historisk kontekst. Tryk på billedet og læs indledningen til tidslinjen og de første 3 årtier.

Se det seneste nyhedsbrev

Hvad har foreningen udgivet i gennem årene?

Årets Erna-prismodtager 2020 er pædagog, leder og underviser Ib Jensen
Ernaudvalgets korte begrundelse for valget kan læses i pressemeddelelsen her.
Ved prisoverrækkelsen den 23. april 2020 kvitterer Ib Jensen med oplægget "Tilbage til en progressiv pædagogik"

Se program og pressemeddelelse
Du skal kende din fortid, for at forstå din nutid, og forme din fremtid
Dansk Pædagogisk Historisk Forening og Samling
Englandsvej 358, st. 02
2770 Kastrup